Yhdistyksen toiminnan kehittäminen

Yleistä keskustelua

Moderator: Moderaattorit

User avatar
Jarkko
Jäsen
Posts: 302
Joined: Mon Jul 26, 2004 20:22
Location: Joensuu
Contact:

Yhdistyksen toiminnan kehittäminen

Post by Jarkko »

Kulunut vuosi 2008 alkaa olla loppupuolellaan ja on mielestäni aika hieman summata asioita.
Vuonna 2008 Team Eastaudio osallistui ja järjesti useita tapahtumia. Ehdottomasti suurin yksittäinen tapahtuma oli Karjalan Messut, joille osallistuttiin Telekarelian kanssa yhteisellä osastolla.
Onnistunut oli myös tiimin järjestämä EMMA Finland -osakilpailu Inteeman -alueella. Maken hienosti organisoima tapahtuma veti puoleensa paljon kilpailijoita ja alan harrastajia.
Myös perinteinen Lieksan syhäys oli ohjelmassa heinäkuussa, siitä erityiskiitos Makolle ja Mikalle, ilman teitä tapahtumaa ei varmasti olisi järjestetty!
Kesän ja syksynmittaan ohjelmassa oli muutama pienempi demo ja jotain menestystä saatiin myös Oulusta. Kauden päätti EADC -finaali Kartingilla.

Yhteistyökumppaneita yhdistyksellä on 9 kappaletta, ja jäseniäkin noin 30. Perusta on siis mielestäni kunnossa. Nettisivut päivitettiin myös jäsenosion osalta loppukesästä, siitä kiitos Petelle, joka hoiti homman tunteihin katsomatta.

Nyt on aika kääntää katseet kohti tulevaisuutta... Miltä yhdistyksen toiminnan pitäisi näyttää vuonna 2009?
Siinä kysymys, johon toivon jokaisen osaltaan miettivän vastausta. Mielipiteitä ja ideoita toivon tähän ketjuun tai sähköpostilla allekirjoittaneelle. Jokainen asia on tärkeä, pienikin.
Jarkko Peiponen
Varapuheenjohtaja / Eastaudio Ry

2008 SM 1 @ eXperienced 5
2009 SM 2 @ Advanced PureSound-5
2010 SM 4 @ Advanced-7
2011 SM 3 @ Advanced-7
Member of Eastaudio Competition Team
User avatar
MakeS
Hallitus
Posts: 716
Joined: Tue Sep 02, 2003 13:50
Location: Paihola
Contact:

Post by MakeS »

Nyt muuten ihan oikeasti olisi semmoinen paikka että voisi ihmiset ketä
homma yleensä kiinnostaa alkaa avautumaan toiminnan suhteen. Vai täytyykö hiljaisuus mieltää niin että on aivan sama mitä touhutaan!

Jos niin ja näin ollen voidaan alkaa miettimään koko Eastaudio ryn tarpeellisuuta.

Itse tulen jäämään EA:n toiminnasta seuraavassa vuosikokouksessa kokonaan sivuun ja peräänkuulutankin niiden henkilöiden kädennostoa kuka haluaa vastuuta tulevaisuudessa ottaa ja
kehittää toimintaa.

Vanha liitto on tuohua kymmenkunta vuotta puurtanut ja viimevuodet touhu on polkenut enemmän ja vähemmän paikoillaan.

Nuorempi kaari eli Tomi,Teemu,Lasse jne voisivat ottaa asiaan kantaa onko
ajatuksia asian suhteen..?

Make
Raili se on mun rattoni!
User avatar
LasseE
Noviisi
Posts: 38
Joined: Thu Apr 17, 2008 15:47
Location: Paihola

Post by LasseE »

Kerron ensin vähän omia kokemuksia kuluneesta vuodesta..Ensimmäinen kilpailutasolla vietetty vuosi tarjosi itselle paljon uutta ja ihmeellistä.Kaikki kilpailumatkat olivat kaikin puolin oikein onnistuneita ja loppujen lopuksi tulostakin tuli :wink: .Tiimikin sai mielestäni enemmän näkyvyyttä kuin vuosiin mm.Karjalan Messuilla ja EMMA:n osakilpailuissa,jollaisissa tapahtumissa tiimin tulisi olla mielestäni jatkossakin ehdottomasti mukana.Todennäköisesti ensi vuonna kilpailutiimi kasvaa jälleen,mikä olisi erittäin toivottavaa..

Jatkosuunnitelmat ensi vuoden puolelle ovat omalta osalta auki,mitään varmaa ei ole omassa tiedossa.Todennäköisesti ensi vuonna kisataan mutta missä aikataulussa, luokassa ja millä välineillä? Mitään kovin suuria laitteistomuutoksia ei kuitenkaan ole tiedossa.Lisäksi omia resursseja verottaa opiskelupaikka,jonka sain Kuopiosta :shock: Siellä menevät perjantai-illat ja lauantait,viikolla jatkuvat työt. Saa nähdä,mihin se oma aika riittää..ja mikä parasta,auton pitäisi olla ajossa koko ajan :wink:

Tiimin toiminnassa kuitenkin ollaan mukana,pitää vuosikokouksessa sitten katsoa ,millä tavalla.Kuluneina vuosina tiimin toiminta on kuitenkin ollut tiettyjen henkilöiden varassa.Itsekin haluan kannattaa ja auttaa toiminnassa niin paljon kuin mahdollista.Tiimille täytyisi saada lisää näkyvyyttä,totta kai.Kuluneena vuonna näkyvyyttä tulikin muutaman lehtijutun voimin.En tosin tiedä tiedä tuliko näiden juttujen/tapahtumien kautta uusia jäseniä tiimiin..toivottavasti.Itse olen yrittänyt mainostaa tiimiä myös btcf:n sivuilla,jonne on myös tullut jonkun verran kirjoiteltua projektijuttua bemarista..

Mielestäni kulunut vuosi oli kuitenkin yksi Eastaudion menestyksekkäimmistä niin tapahtumien määrässä kuin kilpailumenestyksen osalta,joten ei tässä toiminnassa ole ihan metsään menty.Mutta hyvästäkin voi parantaa...
Lasse Eronen
Toiminnanjohtaja
User avatar
MakeS
Hallitus
Posts: 716
Joined: Tue Sep 02, 2003 13:50
Location: Paihola
Contact:

Post by MakeS »

Hyvä Lasse!

Suoraselkäistä toimintaa, kuten sulta aina!

Nyt on Lasse avannut sanaisen arkun niin muutkin uskaltaa..?
Raili se on mun rattoni!
User avatar
Masi
Hallitus
Posts: 187
Joined: Fri Jun 18, 2004 11:23
Location: Joensuu
Contact:

Post by Masi »

Tervehdys kaikille. Kerrompa omia tuntemuksiani toiminnasta. Kulunut vuosi oli mielestäni hyvä, niiltä osin mistä Lasse jo tuossa aikaisemmin puhui. Näkyvyyttä saatiin messuilta ja kilpailu puolelta riittävästi. Tämän tyyliset tapahtumat ovat tervetulleita ja välttämättömiä tiimin toimivuuden kannalta. Mitä tulee tiimin muuhun toimintaan... se on se mikä tässä mielestäni eniten mättää. Aloitetaan vaikka muutamalla perus ongelmalla:

- Samat henkilöt kaikessa mukana
- Samat henkilöt aina poissa tapahtumista
- Liikaa tekemistä yhdellä henkilöllä
- Saamattomuus asioiden hoidossa
- Perustajajäsenien pois jääminen/vetäytyminen toiminnasta
- Ei selkeitä tavoitteita mitä pitäisi vuoden aikana tehdä
- Tiimin jakautuminen kahteen leiriin. Kilpailijat vs basso pojat.
Tarkoituksena on kuitenkin olla tiimi, eikä kaksi erillistä kerhoa joissa ei olla kiinnostuneita toisten tekemisistä.
Omasta puolestani eadc:n voi kuopata pois, jos se ei kiinnosta ketään muuta kun Mikaa ja Rässiä. Pojat voi laittaa oman "kerhon" pystyyn ja toimia paremmin kun nykyisin.

Eli se mitä haluan sanoa on se että enemmän kiinnostusta kokonaisvaltaiseen toimintaan ja sen kehittämiseen. Jokaisen olisi kannettava oma kortensa kekoon ja oltava aidosti kiinnostunut tiimin toiminnasta, eikä niin että aina sattuu parturiin lähtö samalle päivälle kun on tapahtumia. Kenenkään ei tarvitse ottaa itseensä näistä kommenteista, mutta jokainen voi katsoa peiliin ja tunnustaa näistä jotain.

Olisi varmaan palaverin paikka..

Arkkua raottaen
Masi
User avatar
Masi
Hallitus
Posts: 187
Joined: Fri Jun 18, 2004 11:23
Location: Joensuu
Contact:

Post by Masi »

Eikö kenelläkään ole mitään sanottavaa? Uskomatonta...
User avatar
Jarkko
Jäsen
Posts: 302
Joined: Mon Jul 26, 2004 20:22
Location: Joensuu
Contact:

Post by Jarkko »

Aika hiljaista.. Pakko vissiin tehdä sitten radikaaleja ratkaisuja, jos tämä touhu ei oikeesti kiinnosta enää kun Lassea ja Tomia.
Allekirjoitan täysin nuo Masi esittämät asiat. Jos toiminta jatkuu vuonna 2009, olen valmis luopumaan Jäsenvastaavan tehtävistä ja keskittymään kokonaan Toiminnanjohtajan tehtäviin. Mutta näyttää kyllä siltä, jotta ei tarvitse hoitaa kumpiakaan. Valitetavasti.
Jarkko Peiponen
Varapuheenjohtaja / Eastaudio Ry

2008 SM 1 @ eXperienced 5
2009 SM 2 @ Advanced PureSound-5
2010 SM 4 @ Advanced-7
2011 SM 3 @ Advanced-7
Member of Eastaudio Competition Team
User avatar
msmura
Hallitus
Posts: 156
Joined: Thu Jun 24, 2004 20:35
Location: Lieksa
Contact:

Post by msmura »

Moi!

Summaus kuluneelta vuodelta on aikahyvin aiemmissa kommenteissa tullut esiin.
Siihen lisäisin vielä EADC kohdalta sen että olipa HILJAISTA:
Sen valossa voisin jopa yhtyä Masin mielipiteeseen siitä että lopetataan tämä pakolla EADC:n vääntäminen.
Demoissa ja kauppias tapahtumissa toki vielä voitais mittailla eli mennä kehityksessä taaksepäin vanhoihin aikoijin kun itsekin ekaa kertaa kävin metelit mittauttamassa.

Itsellä olis ensvuonna tarkoitus ottaa osaa EMMAn SPL kisaan mikäli sellainen vielä on.

Itse haluan olla jollakin tapaa mukana toiminnassa , mutta huomioiden eripaikkakunnalla asuminen, eli aina ei pysty piipahtamaan Joen kaupunkiin.

Eli pitäiskö vaikka tähän ketjuun otta "ilmoittautumiset" niistä jotka meinaa olla oikeasti mukana touhussa ensvuonna.

Mielestäni ei kannata puukata kesään liian monta pienta pienenporukan tapahtumaa, mihin esim. EADC meni kuluneena vuotena, vaan esim 3 isompaa pläjäystä ja niin että niihin panostetaan oikeasti.

Tässä nyt mitä tuli ekana mieleen , mutta eiköhän sitä jotakin vielä muitu mieleen niin palaan sit taas asiaan.

-MIKA-
User avatar
Masi
Hallitus
Posts: 187
Joined: Fri Jun 18, 2004 11:23
Location: Joensuu
Contact:

Post by Masi »

Samaa mieltä tapahtumista. Muutama iso tapahtuma ja niihin kunnollinen panostus, niin että paketti on valmiiksi suunniteltu jo HYVISSÄ AJOIN ennen aloittamista. Siihen kuuluu luonnollisesti sitovat osallistumiset esim. hallituksen porukalta. Silloin kun tapahtuu, paikalla on oltava ne henkilöt jotka tuntevat tiimin toiminnan ja osaavat vetää tapahtuman oikealla "tatsilla".
Mielestäni Ea:n hallitus tulisi muodostaa Joensuun lähiseudulla asuvista henkilöistä. Tämä siksi että jos tarvitaan nopeita päätöksiä tai palavereja, henkilöt saadaan nopeasti kasaan ja toimimaan. Uskon että Jarkko pystyy pitämään porukan läjässä mikäli siihen vaan annetaan mahdollisuuus. Tämä seikka kannattaa ottaa huomioon seuraavassa kokouksessa. Eniten toivoisin kuitenkin uusia henkilöitä aktiiviseen toimintaan ja kaikilta osallistumista tapahtumiin. Jos vaikka muistelen vuosia 04 ja 05 niin silloin oli sellainen kutina että tämähän on tiimi, kaikki oli kympillä mukana ja tekemässä asioita tiimin tulevaisuuden eteen. Se missä mielestäni mentiin metsään oli se että tuli liian nopeasti tilanne, missä vanhat oli jäämässä taka-alalle ja uudet tulossa aktiivisesti mukaan. Siinä vaiheessa unohtui kertoa uusille mikä EastAudio on ja mitä siltä odotetaan. Esim. vuosikokouksessa voisi kerrata miksi yhdistys on olemassa ja mikä on sen tavoite. Perus asioita, mutta niin tärkeitä toiminnalle. Nytpäs olen taas puhunut :)
User avatar
SecondWave
Jäsen
Posts: 609
Joined: Fri Sep 12, 2003 07:45
Location: Joensuu
Contact:

Post by SecondWave »

Tiedän olevani ERITTÄIN hiljainen jäsen yhdistykselle. Minun osallistumiseni jää lähinnä tänne netti puolelle. Palstan seurailu ja puolityhmien viestien kirjoittaminen :D Myönnän että oma kiinnostukseni autohifiin on ajan saatossa pienentynyt ja tästä syystä en jaksa tapahtumiinkaan paikalle vääntäytyä.

Nettisivuista sen verran, palstalla aktiviisuus ihan kohtalaista vaikkakin samat henkilöt ne tännekin kirjoittelee ja P1:lle iso käsi aktiivisesta kuvien säätämisestä tapahtumien jälkeen ja muusta sivujen ylläpidosta. Sanon että täysin näkymätöntä työtä, mutta sitä työtä riittää ja haloo tulee vasta sitten kun sen jättää tekemättä.

Sivuillemme pitäisi saada enemmän aktiivista toimintaa niin että saisimme lisää kävijöitä ja sitä kautta näkyvyyttä. Onhan meidän sivusto moneen yhdistykseen verrattuna loistavalla tasolla, mutta aina voi parantaa Miten tämä tehdään? Miettikää miksi sivuillemme haluttaisiin tulla?

Kaikenlainen avoin keskustelu yhdistyksen tulevaisuudesta on paikallaan, jopa miettiminen kannattaako jatkaa vai pitää YT neuvottelut, sehän tuntuu olevan päivän termi.


Mikä on meidän MISSIO?

Mitkä on mission pohjalta luodut VISIOT?

Mikä on STRATEGIA visioiden toteuttamiseksi?


Jos meillä ei ole missiota, meidän on turha jatkaa, tyhjää on turha pitää pystyssä, kun ei sen olemassa oloa kukaan kuitenkaan huomaa. Ennen missiota on turha miettiä muuta. Tätä ketjua lukiessa tulee mieleen että meidän tehtävämmä olisi järjestää autohifi tapahtumia? Lieneeköhän yhdistyksen tarkoitus näin kuitenkaan?

Voisimmeko edistää toimintaamme muutoinkin kuin tapahtumilla?


Paljon on kysymysmerkkejä.. huh...

Kaikesta huolimaat Rauhallista Joulua kaikille!
-pepa the postmaster a.k.a petri pakarinen-
User avatar
simop
Hallitus
Posts: 47
Joined: Thu Sep 04, 2003 20:56

Post by simop »

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta yleinen sävy tässä ketjussa on sen laatuinen, että muistokirjoitusta ollaan kohta laatimassa. Toiminta laahaa paikallaan tai loivassa alamäessä, samat ongelmat ja niiden väkinäiset ratkaisut toistuvat vuodesta, kokouksesta ja nettikeskustelusta toiseen. Suunta on ikävä kyllä varsin selvä...

Itsekin alkuperäisenä perustajajäsenenä olen huomannut koko harrastuksen piirissä tapahtuneen muutoksen. Kaikki on mennyt vakavampaan ja totisempaan suuntaan. Se alkuaikojen poikamainen innostus on kadonnut jonnekin velvollisuuden ja pakkopullan sekaan, johtuneeko siitä ettemme ole enää pikkupoikia?

Itse olen aina löytänyt asioiden hauskuuden jostain muusta kuin pakolla tekemisestä. Vaativammatkin asiat voivat olla antoisia ja hauskoja silloin, kun motivaatiota riittää. Tähän touhuun ei taida enää suurimalla osalla (entisiä) aktiiveja riitää. Olen nimittäin itsekin vakavasti harkinnut virallisesta toiminnasta luopumista. Ei niin, että aate olisi sammunut, ei toki! Harrastus ja mielenkiinto asiaan jatkuu varmasti vielä pitkään, kaavoihin kangistunut järjestöaktiivisuus taitaa osaltani olla tiensä päässä.

Jos, ja toivottavasti kun, nuoremmasta polvesta Jarkon johdolla löytyy aikaa ja energiaa jatkaa alittamaamme missiota, olen kyllä hengessä mukana ja jotenkin varmasti fyysisestikin, mutta päätöksentekoon ja toimintaan toivon uusia vaikuttajia.


-Simo
Eastaudio ry:n pj
User avatar
MakeS
Hallitus
Posts: 716
Joined: Tue Sep 02, 2003 13:50
Location: Paihola
Contact:

Post by MakeS »

Eli otetaanpa tämmöinen näkökanta,

Yhdistysmuotoinen toiminta koetaan rasitteeksi ja päätetään lakkauttaa.

Toiminta Eastaudiosta kiinnostuneiden kesken jatkuu vapaana kerhotoimintana ja vapautuneilla varoilla rahoitetaan mm. nettisivustojen ylläpitämistä aluksi 10 vuoden periodiksi. Hauskuus palaa tekemiseen eikä
mitään velvoitteita ketään kohtaan ole olemassa.

Miltäs kuulostaa?
Raili se on mun rattoni!
User avatar
msmura
Hallitus
Posts: 156
Joined: Thu Jun 24, 2004 20:35
Location: Lieksa
Contact:

Post by msmura »

Moi!

Aika pitkälti samoilla linjoilla.
Eli pidettäis tämä nettisivusto mielellään pysyssä koska se tuntuu nyt olevan enää ainoa joka jollain tavalla yhdistää kerholaisia .

Pitää vaan ottaa selvää miten RY:n alas ajo tapahtuu virallisesti kun on kuitenkin kyse rekisteröidystä yhdistyksestä niin siinä varmaan on omat mutkat ja kuviot.

Miten homma hoidetaan sit käytännössa ja kai pitää hallituksen virallisesti kokoontua asiasta päättämään..

Laittakaas muutkin mielipiteitä ja ne jotka RY hommeleista tietää enemmän niin ohjeita esiin....


-MIKA-
User avatar
Mako
Hallitus
Posts: 464
Joined: Sun Oct 19, 2003 21:24

Post by Mako »

No niin, nythän on niin että... :D

Oikeen virallisesti alkuun. Itsellä tietty ollu jo jonkin aikaa hommat jäissä. Siihen on moniakin syitä mutta, mitäpä noita tänne sepustamaan, yksi ehkä vois olla harrastuksen suuntautuminen kotilaitteisiin niinkuin jo toisella trehadilla kirjoitellaankin sekä toi valokuvaus on aikalailla nousemassa pinnalle.

Minäkin olen samaa mieltä tuosta että, foorumipohjalla voisi pyöritellä hommelia esim jo sähköpostienkin osalta. Itellä aika tiiviissä käytössä toi ea:n posti.

Voihan sitä ajan saatossa jos joku oikein syttyy ja kannattajia saa mukaan nii nakata homma taasen uudelleen vireille.

Pidetään jatkossakin hauskaa ja porukkailtojakin vois vietellä. Kuskix en lähe jos ruvetaan vuorollaan sanomaan että "minä neuvvon seuraavan risteyksen", make+ muut muistaa jutun ;). Toi oli kevennyksenä ja mukavana muistona turun matkalta.
User avatar
MakeS
Hallitus
Posts: 716
Joined: Tue Sep 02, 2003 13:50
Location: Paihola
Contact:

Post by MakeS »

jees, se oli mako niitä aikoja kun oli muuten oikeesti hauskaa kuten myös yhdellä tampereen reissulla jossa tulomatkalla meinasi mennä pissuhousuun ku naurettiin niin paljon.. ;)

Vaikka nyt on takki tyhjä monella niin onhan kaikki tämä tarjonnut niin upeita elämyksiä ja loistavia persoonia ettei voi muutakuin todeta olleensa etuoikeutettu kun kaikessa on saanut olla mukana! Se täytyy muistaa!!
Raili se on mun rattoni!
Post Reply